Welkom op de site van trampolinespringer Sven Mooij.

Friday, August 13, 2010

Weblog part 4 uit Singapore!

Hoi allemaal daar in NL!

Terwijl jullie denken dat we de hele dag bezig zijn met het verdedigen van de Nederlandse driekleur, hebben we (lees: maken we) ook tijd voor ontspanning. Na een lekkere ochtendtraining zijn Denise en ik vandaag eens even de hort op gegaan. Om 1 uur was de training afgelopen en zijn we de Singapoorse metro ingegaan. We hadden van een zeer zeer zeer behulpvaardige vrijwilliger hier alle ins en outs over de metro gehoord, waar we moesten uitstappen en waar iets leuks te zien was. Hij gaf ons zelfs zijn telefoonnummer voor als we nog vragen hadden of hulp nodig hadden. Valt trouwens echt op, mensen uit Singapore zijn enorm vriendelijk en hulpvaardig. Anyway, we zijn dus met de metro gegaan naar een groot station waar zich een enorm winkelcentrum bevond, gedeeltelijk onder de grond. Zes verdiepingen van winkel aan winkel, 1 verdieping was geheel ingericht voor restaurant(s)(ketens). We hebben besloten bij de Subway te eten; gezond en te vertrouwen. Tot op heden nog een gezonde stoelgang dus volgens mij is het goed gegaan. We hebben lekker rondgelopen en we zijn natuurlijk ook vaak op de foto gegaan. Hieronder zie je een kleine compilatie van de winkels waar Denise eigenlijk het liefst zou shoppen, maar wat toch nog wat aan de prijzige kant is. Het is leuk om te zien dat ook buiten het Olympisch dorp niemand in Singapore de YOG kan zijn ontgaan. Overal reclame ervoor, op sommige plekken grote pilaren waarin wordt afgeteld naar de grote opening van morgen, waar we allemaal veel zin in hebben. De Olympische vlam die ze gaan ontsteken, dat is bij voorbaat al een kippenvel moment natuurlijk. Ze hebben een hele straat, in de buurt van de haven naar ik heb begrepen, afgezet vanaf morgen 2 uur, zodat alle 5000 deelnemers en officials van de YOG er bij kunnen zijn.

Nadat we hebben geshopt zijn we teruggegaan naar het trainingscentrum voor trampoline, en daar hebben we de bus weer richting het Youth Olympic Village genomen. Een rit van een uur maarliefst, die ik heb gebruikt om het hoognodige aan school nog even te doen. Straks om half negen hebben we een bespreking voor alle sporters en trainers, en daarin worden we gebrieft omtrent de kolossale gebeurtenis van morgen (de opening). Maar eerst gaan we morgenochtend van half 11 tot 12 trainen, hopelijk erg hard! De vorm zit er toch wel aan te komen nu en dat is fijn. We zagen vandaag China trainen en werkelijk, vooral de jongen die ze mee hebben zou op een WK kans maken op het podium. Werkelijk geniaal. Maar in de sport is alles mogelijk! Nee hoor, in alle redelijkheid, Denise moet er gewoon helemaal voor gaan op de 20e. En het helpt natuurlijk om te weten dat jullie die deze weblog volgen allemaal achter haar staan!

Tot snel allemaal,
Groetjes,
Sven!





5 Comments:

Anonymous De Schutjes said...

Hai Die Sven en Denise,

Wat een onwijs mooi avontuur is dit toch maar! En inderdaad Denise: go for it!!!! Dit neemt niemand jullie meer af. Hier is het maar saai vergeleken met jullie verhalen, maar we slaan ons er wel doorheen, ha ha. Mogen jullie ook kijken naar de wedstrijden van de andere sporters of is alles heel ver van elkaar vandaan? Is er ook een soort Holland House maar dan met fris, het zogenaamde frisfeest van de Waerdse Tempel ha ha. Ik zou zo graag even bij jullie om het hoekje willen kijken, lijkt me supergaaf.
Afijn, we teren op jullie blog en wachten weer met spanning op het vervolg.

Groetjes uit Alkmaar,
Ton, Irene, Sanne en Lara

13 August, 2010 14:33

 
Anonymous Anonymous said...

Inderdaad Denise, laat je niet imponeren door Chinese conculega's of welke dan ook. Je staat daar niet voor niets...je kunt het meid!
wel grappig om te lezen dat alle bezienswaardigheden die jullie zijn aangedragen uiteindelijk uitmondden in....een bezoek aan en winkelcentrum. niet dat we daar op zich niet al jaloers om zijn hoor!
Is jullie was-avontuur goed afgelopen?
We gaan morgen proberen de opening live te volgen, geniet er met volle teugen van!

Alice

13 August, 2010 15:17

 
Anonymous Anonymous said...

ik zit lekker even naar de opening te kijken, maar dat ziet er echt schitterend uit! :)
Stiekem wel een beetje jaloers! haha. Geniet er lekker van daar!
liefs dani

14 August, 2010 17:17

 
Blogger Unknown said...

Ik heb ook de opening gezien en als je dat dan ziet word je toch wel jaloers hoor. Geniet van jullie tijd daar .. En dibbus je kan het :-)

groetjes wendy

14 August, 2010 19:05

 
Blogger Unknown said...

Heel veel sukses daar !!!!
Groetjes
Mirthe Molenaar

15 August, 2010 12:36

 

Post a Comment

<< Home