Welkom op de site van trampolinespringer Sven Mooij.

Tuesday, August 10, 2010

Singapore YOG 2010 dag 1

Weblog part 1: de reis naar Singapore

Op maandagochtend half acht moest de Nederlandse olympische ploeg zich verzamelen op Schiphol. Dat liep allemaal gesmeerd en we zijn na het nuttigen van wat drankjes precies op schema vertrokken richting Singapore. De vlucht was lang, maar de stewardessen deden hun best om alles zo aangenaam mogelijk te maken. (speciaal voor 1 van mijn vrienden die een latente voorkeur heeft voor aziatische vrouwen; kleine tip, vlieg eens met Singapore airlines) (ja, jij ja).

In singapore zijn manieren erg belangrijk. Wee je gebeente als je kauwgum op straat uitspuugt. Soort zero tolerance. Op sanchi airport werden de mannen en vrouwen gescheiden, de vrouwen mochten eerst naar de bus terwijl de mannen moeten wachten. Zodra we voet zetten buiten het vliegveld, het was nog maar half zeven 's ochtends hier, werd gelijk duidelijk hoe warm en klam het hier is. Even wennen maar dat moet gaan lukken...

Vervolgens werden we op de hoogte gesteld van wat huishoudelijke mededelingen, en daarna waren we vrij om te doen wat we wilden. De trainingshal was nog niet open vandaag dus hebben we (de turners en Denise) wat getraind in het fitnesscentrum die speciaal ter gelegenheid van de Youth olympic games is uitgerust met hypermoderne apparatuur. Alles is hier prima geregeld, alles is erg massaal. En dan moet de echte drukte in het Olympisch dorp morgen nog komen... Leuke ontmoetingen al, zo spraken we net even kort met het meisjes voetbalteam van Papoea nieuw Guinea. Bijzonder dus!

Inmiddels heb ik geen besef meer hoelaat het is hier, ik moet nog een uur of 6 à 7 volhouden dan kan ik eindelijk op bed ploffen.
Vanaf nu elke dag een update, als dat lukt! Reageer vooral, vind ik uiteraard leuk. Denise heeft de 20e wedstrijd, tot die tijd heeft ze met uitzondering van de dag van de openingsceremonie steeds 2x per dag de kans om te trainen.

Tot snel! Sven.

4 Comments:

Anonymous De Schutjes said...

Hai Sven en Denise,

Natuurlijk plaatsen we een berichtje! Gisteren zaten we al voor de tv naar het jeugdjournaal te kijken maar helaas zagen we jullie niet in beeld. Maar zoals Ton zei: het is veel belangrijker als ze in beeld komt op de terugweg want dan heeft ze het waarschijnlijk goed gedaan Ha Ha.
Hopelijk voor jullie liggen jullie nu in jullie bedje aan het bijkomen van de lange reis. Train ze straks en we zullen jullie trouw volgen!
Groetjes van Ton, Irene, Sanne en Lara

10 August, 2010 09:22

 
Anonymous Anonymous said...

Hey Sven en lieve Dibbus,

Geniet van jullie tijd daar. En zal zeker je weblog in de gaten houden.

Groetjes Wendy Borg

10 August, 2010 15:13

 
Anonymous Anonymous said...

Het klinkt goed allemaal. Leuke foto's. Jullie nachtje zit er bijna op, dusss voor vandaag train ze!!

10 August, 2010 20:05

 
Anonymous Anonymous said...

Wow! Een ware psycholoog in opleiding... houd je wel aan de geheimhoudingsplicht he! Nu is het latente er een beetje vanaf. ;-)

P.S. Maak zoveel mogelijk "mooie" foto's voor mij!

11 August, 2010 17:26

 

Post a Comment

<< Home